torstai 15. elokuuta 2019

Laguna Beach

Saapumisen jälkeen ensimmäiset päivät kuluivat pitkälti aivan uusilla kotikulmilla ja lähimmissä marketeissa ja Ikeassa. Olikin mahtava tunne lähteä pienelle seikkailulle katselemaan Californian maisemia miehen viimeisenä lomapäivänä ennen töiden alkua. Halusimme nähdä meren rantaa ja ensimmäiseksi kohteeksi valikoitui Laguna Beach. Haimme samalla lähistöltä muutamia kodin tavaroita takaisin Suomeen muuttavilta suomalaisilta. Heiltä ostimme samalla myös aurinkovarjon ja selässä kannettavat rantatuolit, ostos joka osoittautui vielä luultua paremmaksi ja tarpeellisemmaksi. Rannalle on nimittäin tapana täällä muodostaa aikamoinen tukikohta ja meidän leirimme on kyllä ollut tähän mennessä aina pienin ja säälittävin. Aurinkovarjo on myös oikeasti tarpeellinen, muuten auringolta suojaan ei rannalla pääse. 

Laguna Beachille olimme matkalla jo hyvissä ajoin aamupäivällä. Se kannatti. Myöhemmin rantaan päin oli jo aikamoinen ruuhka ja pula parkkipaikoista kova. Täällä on usein aamuisin ja aamupäivisin melko pilvistä, joka kuitenkin hälvenee aamupäivällä hiljalleen, ehkä rannalle lähtö ajoitetaan aurinkoisempaan aikaan tai sitten suurin osa rannalle suuntaavista viettävät sunnuntaiaamujaan meitä rauhallisemmin. 
Ajoimme rantaan Laguna Canyonia pitkin ja nautimme jyrkistä rinteistä ja mäkisestä maastosta. Meiltä ajaa Laguna Beachille noin 15-20 minuuttia, jos ruuhkia ei ole. Laguna Beachin kaupunki vaikutti viihtyisältä ja olisin mielelläni tutustunut siihen tarkemminkin, samoin taidetarjontaan. Tämä olisi kuitenkin ollut hieman liikaa lapsille, joten mereen ja hiekkaan tutustuminen oli aivan riittävä ohjelmanumero. Varsinkin, kun kerran jo leirivarusteiden kanssa matkaan päästyämme totesimme, että paras paikka uimapukujen vaihtoon löytyy sittenkin autosta. Ensimmäisestä reissusta opimme siis ainakin sen, että rannalle lähdetään uikkareissa. 

Meri oli ihana. Samoin rantavahdit. Olemme aikanaan molemmat iltapäivien Baywatchimme katsoneet, innostusta oli ilmassa, kun molemmilla oli tilaisuutensa päästä juttelemaan aidon Lifeguardin kanssa. Pidimme lapset lähietäisyydellä kovassa aallokossa, mutta todella huolehtivaisesti saimme vielä varoitukset ristiaallokosta ja nousuveden aikaan voimistuvista aalloista. Mahtava asia, että ihmisistä huolehditaan hyvin potentiaalisesti vaarallisessa, mutta myös niin hienossa ja paljon elämyksiä mahdollistavassa paikassa. Valtameri on varsinkin lapsille uusi asia, joten aaltojen voimaan on ehkä parempi tutustua rauhallisesti. Emme esimerkiksi antaneet lupaa vielä uida. Rantaturvallisuus oli hyvin esillä myös rannalla olevassa leikkipuistossa, jossa toimintaohjeita esimerkiksi virtausten varalta oli piirretty ja kirjoitettu leikkivälineiden kylkiin.
Muutama tunti rannalla teki ehdottomasti hyvää ja antoi siemauksen sellaista Kalifornian tunnelmaa, jota olin odottanutkin. 

Jatkossa rantapäivänä kannattaa panostaa hyviin eväisiin. Laguna Beachin reissulla nälkä pääsi yllättämään ja jouduimme lopulta siihen kaikkien lapsiperheiden inhokkitilanteeseen, jossa nälkäisinä ja väsyneinä yritetään löytää tungoksen seasta kaikille kelpaavaa ruokaa vieraassa ympäristössä. Siitäkin hetkestä kuitenkin selvittiin. Laguna Beachille haluan palata vielä monta kertaa. Seuraavaksi voisikin olla kiva nähdä vuorovesialtaita ja niiden elämää. 




Yritän jatkossa muistaa ottaa enemmän blogiin sopivia kuvia aina, kun vain saan kädet vapaiksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muuttoilmoitus

Blogini on saanut uuden osoitteen, joka on nytkun.life  . Olen jo pitkään toivonut blogille parempaa ulkoasua, mutta Blogger ei oikein omill...