lauantai 31. elokuuta 2019

Irvine Spectrum Center

Irvinessa ei ole yhtä varsinaista keskustaa. Joku Suomesta tänne muuttanut vertasikin Irvinea Espooseen, melko osuvasti. Irvine on suunniteltu, ei hiljalleen muodostunut, kaupunki, joka koostuu monesta samantyyppisestä asuinalueesta. Liike-elämä on keskittynyt muutamaan isompaan keskustaan ja ostoksia tehdään suurissa kauppakeskittymissä, joita on runsaasti joka puolella. Asuinalueilta löytyy lisäksi pienemmät keskustat, joissa niissäkin on runsaasti kauppoja ja ravintoloita sekä muita sekalaisia palveluita. Lisäksi ulkoilu- ja viheralueita on paljon. 



Irvine Spectrum Center on keskustoista keskeisin ja ostosparatiisiin on panostettu. Ostoskeskuksesta löytyy suuri elokuvateatteri, paljon ravintoloita, paljon erilaisia kauppoja, ja muutama suurempikin tavaratalo. Lisäksi alueella on maailmanpyörä, karuselli, lasten kiipeilyalue ja joka puolella erilaisia suihkulähteitä, joista osassa pääsee myös viilentymään vesihöyryissä ja suihkuissa. Spectrum Center ei ole suljettu sisätila, mikä toimii oikein kivasti täällä ja etenkin lasten kanssa liikkuessa on hyvä, että tulee oltua ulkonakin. Kaikkialla on oikein siistiä ja puhdasta. Vessatiloista löytyy family loungeja, joissa pyörii elokuvia ja imetystiloista tuli mieleen enemmän kauneushoitolan odotushuone lokoisine tuoleineen ja pöydille asetettuine kukka-asetelmineen. Melkein harmitti, ettei tarvinnut näitä enää käyttää (Käytin kyllä silti, kun lapset olivat hetken elokuvan lumoissa ja paikalla ei ollut muita.) Ehkäpä rangaistuksena tästä astuinkin täysin tahrattomalla kadulla koiran kakkaa hetkeä myöhemmin. Täällä ei ole tarvinnut tätä ongelmaa erityisesti vahtia ja niinpä pääsikin läjä yllättämään. Välillä Suomen kotikaduilla lasten kanssa kävellessä tuntui, että joka toinen lause oli "Älä astu kakkaan!" Onneksi vahinko jäi pieneksi ja katuakin oltiin putsaamassa jo muutaman minuutin päästä. 



En ole ollut mikään ostoskeskusten suurin fani. Tuntuu, että kaikkialla on aina samat liikkeet ja ravintolat, lisäksi kulkemisen ja käyskentelyn ilo usein puuttuu. Nyt kuitenkin olen nauttinut täysillä shoppailutunnelmista, ovathan ne kaikki samat liikkeet ja ravintolat nyt meille hetken uusia. 



  
Ostoskeskuksen ympäristö on niin viimeisen päälle laitettu ja hiottu, että ensi vierailujen jälkeen paikasta tuli kovasti mieleen Stranger Thingsin 3. tuotantokauden Starcourt, vain Scoops Ahoy puuttuu. Onneksi ruokailu- ja herkuttelupaikkoja Spectrumista kyllä löytyy yllin kyllin. Ensimmäisillä vierailukerroilla onkin ollut vaikea valita, millä mahansa täyttäisi. Lasten kanssa testasimme 85 ℃ Bakeryn,  leivonnaiset olivat todella herkullisia. Omalla  shoppailureissullani kävin syömässä Wahoo´s:ssa fish tacon, josta tuli kerralla uusi suosikkini. 

Spectrum Centerissä on myös paljon työpaikkoja ja toimistoja. Käväisimme mieheni työpaikalla vierailulla. Kyllä tällaisiin maisemiin kelpaa välillä katseensa ruudusta nostaa.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muuttoilmoitus

Blogini on saanut uuden osoitteen, joka on nytkun.life  . Olen jo pitkään toivonut blogille parempaa ulkoasua, mutta Blogger ei oikein omill...