tiistai 18. helmikuuta 2020

Rantamaisemia.

Viime viikonloppu oli jälleen pitkä, koska maanantaina täällä vietettiin President´s Dayta eli George Washingtonin syntymäpäivää. Kävimme kahdella lyhyellä retkellä lähistön rantakaupungeissa ja Kalifornia näytti jälleen parastaan.

Sunnuntaina vierailimme Long Beachissa. Aquarium of the Pacific oli mukava vierailukohde, mutta ainakin viikonloppupäivä oli hieman ruuhkaisen tuntuinen. Montereyn akvaario oli mielestämme parempi, mutta hienoja elämyksiä löytyy kyllä molemmista paikoista. 



Long Beachin satamaan on ankkuroitu historiallinen Queen Mary. Tuijottelin tätä laivaa ensimmäisen ja toisen luokan ajan koulun liitutaulun yläreunaa kiertävistä kirjaintauluista. Nyt olen nähnyt tuon mystisen Q-kirjaimen ihan oikeasti. Laivaan pääsisi myös vierailulle, nykyisin siellä on ainakin museo ja hotelli.

 
Long Beachilla ruokapaikaksi valikoitui Hooters, kun ensin oli varovasti kurkattu sisään. Tällainen vähän sensuroitu kuva, mutta ei vierailussa nyt oikeasti mitään erityistä sensuroitavaa ollut. Tarjoilijoiden mikroshortsit ja pikkupaidat nyt taitavat olla perustyyliä monella muutenkin. Ruoka maistui ja hiljainen terassi takasi pienimmän päiväunet. Se mikä paikallisissa perusruokapaikoissa tökkii, on runsas kertakäyttöastioiden käyttö. Tuossakin poikien juomat ovat kertakäyttömukeissa. Sama meininki on monessa hotellissa aamupalalla. 




Varsinaisena Presidentin päivänä, maanantaina, suunnattiin iltapäiväksi Laguna Beachille, joka on aina vaan yhtä ihana. Näin ajattelee toki moni muukin, joten rantakaupunki on usein aika ruuhkainen. Nyt tosin ruuhka oli jo poistumissuuntaan, joten saimme parkkipaikan ihan Heisler Parkin kulmilta.

Heisler park on täynnä kauniita istutuksia, taideteoksia, hauskoja kävelyreittejä, piknik-alueita ja pieniä rantoja.

Tätä kaunista maisemaa jäi nyt ikävästi koristamaan myös taaperon jyrkänteen reunalle heittämä pehmolelu. En uskaltanut mennä aidan yli sitä kurottelemaan, hetken kyllä jouduin asiaa puntaroimaan, koska en olisi halunnut jättää roskaa paikalle. Lopulta päädyin siihen, että hampurilaisketjun lelu ei ole putoamisen riskin väärti ja toivon, että joku roskapihdit omaava huomaa tämän ympäristörikkeen piakkoin. 


On se vaan aina kivaa käydä rannassa, vaikka ei mitenkään kovin stressitöntä ja lokoisaa aaltoihin vailla pelkoa juoksevan pienimmän kera.

Laguna Beachilla seuraava kohde onkin käydä jossakin taidegalleriassa tai näyttelyssä. Veikkaan, että kaikenlaista kivaa saattaisi löytyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muuttoilmoitus

Blogini on saanut uuden osoitteen, joka on nytkun.life  . Olen jo pitkään toivonut blogille parempaa ulkoasua, mutta Blogger ei oikein omill...