lauantai 4. tammikuuta 2020

Kulissitreffit

Ennen joulua meillä kävivät ensimmäiset vieraat Suomesta. Lapset nauttivat isovanhempien seurasta ja selvästi uusien kotikulmien ja koulun esitteleminen oli tosi tärkeä juttu. Taisivat samalla huomata itsekin, miten monta kivaa asiaa täällä on. Vieraiden lisäksi oli hauskaa saada tuomisia ja maistiaisia Suomesta. Lasten kirjat ja anopin kanssa leivotut karjalanpiirakat on jo ahmittu, karkkeja nautiskellaan niin hitaasti kuin maltetaan. Ensimmäiset vieraat olivat onneksi tottuneita Kalifornian kävijöitä ja itsekin osavaltiossa aiemmin asuneita. Pidemmät turistiretket jäivät nimittäin viikon aikana hieman vähemmälle, kun samalla elelimme myös tavallista arjen aikataulua. Käytimme myös hyväksi tarjolla olevaa lapsenvahtimahdollisuutta ja lähdimme pienelle turistiretkelle ihan kahdestaan.



Warner Brosin studioilla pääsi nyt joulun loma-aikana seikkailemaan Stars Hollown maisemiin. Gilmoren tyttöjen fanina halusin ehdottomasti paikalle tapahtuman aikana vaikka studiot olivat kyllä hieno elämys muutenkin. Alue koostui laatikkomaisista, ulkoapäin aika tylsän näköisistä näyttämörakennuksista, joita oli vaikka millä mitalla. Näiden sisällä kuvataan eri elokuvien ja sarjojen sisäkohtauksia. Lisäksi alueella on suurempia ulkolavasteita. Kierros aloitettiin katselemalla puvustoa ja tarvikkeistoa Aquaman- ja Harry Potter elokuvista. Tämän jälkeen opas kuljetti meitä pienen ryhmän kanssa eri puolilla studioita. Oli hienoa nähdä esimerkiksi Teho-osaston Chicago, jonka koko pituus oli ehkä kymmenen metriä. Uskomatonta, että kohtauksista saadaan kuitenkin niin aidon oloisia. New Yorkin kulissit olivat vähän isommat, noin korttelin kokoiset. Siellä ovat seikkailleet Frendit, Carrie Bradshaw, Batman, Spider-Man ja monet muut. Opas varoittelikin, että osa studioilla vierailevista ihmisistä pettyy, kun sarjojen ja elokuvien elämykset voivat tuntua laimentuvan kulissien näkemisen jälkeen. Itse koin lähinnä suurta ihailua, miten niinkin yksinkertaisilla asioilla saadaan hienoa jälkeä aikaan ja samoja seiniä voidaan käyttää aina vain uudelleen ja uudelleen saaden ne muuttumaan aina tarkoitukseensa sopivaksi. 



New Yorkin kulmia.

Tämä on se seinä, jolla pussattiin ylösalaisin (Spider-Man 2002).


Opas vei meidät myös talk show Ellenin kuvauspaikalle. Osa ryhmästämme oli tästä aivan innoissaan. Oma innostuksemme oli hieman varovaisempaa, vaikka show ihan kiva onkin. Antelias ja kiltti Ellen vaikuttaa olevan todella iso juttu täällä. Talk showta katsomaan pääsee ilmaiseksi, kunhan jaksaa jonottaa muutaman vuoden. Studion ulkopuolella oli oma tuotemyymälä täynnä Ellen-tavaraa, eli eiköhän studioyleisö jonkun hinnan vierailustaan tavalla tai toisella maksa. 

Ellenin showssa ei suvaita varjon varjoa. Siksi tarvitaan paljon lamppuja.




Yksi kierroksen parhaista hetkistä oli tämä kulkukorttikokoelma.

 Innostuneiden kiljahdusten suhde kääntyi vastakkaiseksi, kun seuraavaksi ajelimme katselemaan batmobileja, -veneitä, -pyöriä. Kierros studioilla päätettiin alueelle, jolla sai kuljeskella itsenäisemmin ja tustua näyttelyyn ja kierrellä Stars Hollown lavasteissa. Pääsimme istumaan myös Frendien sohvalle. Kierroksen lopussa oli mahdollisuus vielä kartuttaa tulevien elokuvien budjettia ostamalla matkamuistoja. Moni Gilmore Girls fani poistuikin studiopäivän viimeiselle vaunuajelulle rinnassaan joko Team Logan, Jess tai Dean rintamerkki. Kylläpä harmitti, kun en tajunnut omaani ostaa, Jess olisi tarvinnut kovasti lisäkannustusta. 

Ihana Stars Hollow.



Päivä kahdestaan oli hauska ja onnistunut, pikaisesti valittua ruokapaikkaa (Simmzy´s) myöten. Paluumatkan ruuhkakaan ei tuntunut niin pahalta, kun huolehdittavana oli vain oma kärsivällisyys. 

Elokuvia ja sarjoja katselee nyt jälleen hieman eri silmin. Ei pelkästään studiovierailun vuoksi vaan myös täällä asuminen on alkanut vaikuttaa katselukokemukseen. On outoa, mutta hauskaa, kun näkee elokuvassa tai sarjassa samanlaisen valokatkaisijan kuin kotona tai joku muu asia kuten jalkakäytävät, kasvillisuus, pienet vitsit tai katukyltit tuntuvatkin aiempaa tutummalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muuttoilmoitus

Blogini on saanut uuden osoitteen, joka on nytkun.life  . Olen jo pitkään toivonut blogille parempaa ulkoasua, mutta Blogger ei oikein omill...