keskiviikko 20. marraskuuta 2019

California Soundtrack

Monelle on varmasti tuttu ilmiö, kuinka tietyt kappaleet muistuttavat aina myöhemminkin jostakin tietystä eletystä ajasta, henkilöstä, tunteista tai tapahtumasta. Ennen muuttoa kokosin Spotify- palveluun soittolistan, johon valitsin kaikenlaisia kappaleita, joiden ajattelin kuvastavan tulevaa asuinpaikkaa ja luovan tunnelmaa lähtöön. Lista toimikin oikein hyvin ennen muuttoa ja ehkä palailen sitä kuuntelemaan aina välillä. Todellinen California soundtrack on kuitenkin muodostunut hieman erilaiseksi. Tänne muuttaminen ei sittenkään tarkoittanut automaattisesti jatkuvia rantabileitä bikineissä, vaikka rantamaisemat videolla tutuilta jo näyttävätkin. 


Huntington Beach

Jatkuva autoilu on suonut minullekin jälleen tilaisuuden kuunnella enemmän musiikkia. Kotona minun on harmi kyllä vaikea kuunnella omia valintojani, koska en pidä siitä, että musiikkiin sekoittuu itkua, riehumista, jatkuvaa puhumista ja kaikenlaista muuta ääntä. Autossa musiikin kuuntelu onnistuu jostakin syystä lastenkin kanssa paremmin. Välillä pojat valitsevat omia suosikkejaan, välillä minä ja usein kuunnellaan ihan vain radiota, johon on viritetty ykköspaikalle Kroq. Erityisen hyvältä täällä kuulostavat vanhat suosikit Red Hot Chili Peppers, Green Day ja Foo Fighters. Ehkä musiikki herää vielä eri tavalla eloon siellä, missä sitä on alkujaan tehty. 

Kappale, joka tulee kuitenkin aina soidessaan tuomaan mieleen tänne muuttamisen, uudet maisemat ja jatkuvan auringonpaisteen on kuitenkin Lana Del Reyn Doin´ Time.

Musiikin parissa olen ollutkin ahkerasti viimeiset pari viikkoa. Viime lauantaina meillä oli kuoron konsertti, Letters Home. Esiinnyimme melkein viidelle sadalle ihmiselle ja show onnistui kaikin puolin hienosti. Konsertti koostui oikeista kirjeistä rintamalta kotijoukoille ja takaisin alkaen vapaussodasta aina Irakin sotaan asti. Kirjeiden välillä ohjelmisto koostui aikakauteen ja kirjeiden sisältöön sopivista lauluista. 
Tuntui hienolta päästä pitkästä aikaa esiintymään. Ja kun nyt on vauhtiin päästy, pääsevät tekoripset laatikosta tuulettumaan uudelleen jo ensi lauantaina, kun vuorossa on joulukonsertti. 
Esiintymisiin on täällä tapana panostaa kunnolla myös ulkoisesti. Esiintymisvaatteet ovat kaikilla samanlaiset tai vähintään puvustosta vastaavien hyväksymät. Esiintymisiin meikataan tietyllä tavalla, jotta silmät erottuvat, huulipunaa ja poskipunaa laitetaan runsaasti ja sen jälkeen vielä vähän lisää. Meikkivoiteen väriä en taida edes kuvailla. Vaikka kotona en paljon uskaltanut meikkaamisen jälkeen peiliin vilkuilla, ymmärsin lavameikin ja yhtenäisen pukeutumisen idean  kuoron kokoontuessa yhteen. Ennestäänkin sydämellisestä ja mukavasta porukasta oli kuoriutunut yhdessä hienosti toimiva yksikkö. 



Oc Sound, Letters Home Show 16.11.2019

Ja soihan meillä kotonakin musiikki. Suomesta tuotu Soiva laulukirja on 1-vuotiaan hellässä huolenpidossa kestänyt yllättävän monet kuuntelut. Tämän hetken suosikit ovat vanhat kunnon Hämä hämä häkki ja Piippolan vaari. Lauleskellessani tajusin myös eräänä päivänä kuinka hieno sanoma Hämä hämä häkistä löytyy. Lauluhan kuvaa täydellisesti joko tervettä, toimivaa yhteiskuntaa tai yksilöä. Tarvitsemme kaikki sinnikkyyttä (hämähäkki), ahkeruutta, toiston sietämistä ja yhteistyötä (muurahainen) sekä kulttuuria, leikkiä, liikuntaa ja lepoa (heinäsirkka). Tällaisella paketilla pärjännee, oli tukikohtana sitten niitty, Suomi tai Kalifornia.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muuttoilmoitus

Blogini on saanut uuden osoitteen, joka on nytkun.life  . Olen jo pitkään toivonut blogille parempaa ulkoasua, mutta Blogger ei oikein omill...