sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Puistoissa

Olemme ehtineet vierailla jo useissa puistoissa. Puistoihin voi tehdä retkiä suhteellisen vähällä varustelun määrällä verrattuna vaikkapa rantaretkiin. Toki vettä ja evästä tarvitaan. Suuremmat puistot vaikuttavat olevan täällä myös suosittuja piknik-kohteita ja taidetaanpa monet synttäritkin juhlia puistoissa päätellen ilmapallojen, pomppulinnojen ja muiden juhlavarusteiden määrästä. Täällä jaksetaan kyllä viimeisen päälle rakentaa puitteet muutamaakin tuntia varten, oli kyse sitten rantapäivästä tai piknikistä. Oma vaatimaton kylmälaukkumme on tosi säälittävä näky täällä, kun tulee eväshetken aika. Katsotaan, miten pian varustaudumme kunnon coolerilla, joka kulkee pyörien päällä sekä kokoon taitettavilla kärryillä, joissa tavarat ja välillä lapsetkin vedetään leiriytymispaikoille. 

Irvinessa olemme vierailleet Adventure Playgroundilla, Orange County Great Parkissa ja Irvine Parkissa. Olemme käyneet puistoissa useimmiten keskellä päivää, jolloin kuumuus ja auringonpaiste kyllä alkavat nopeasti väsyttää. Varsinkin leikkikentillä kuitenkin kannattaa vierailla vasta kuumimman ajan jälkeen, jolloin leikeistä ja liikkumisesta voi oikeasti paremmin nauttiakin. Suuremmissa puistoissa kuitenkin puut tuovat useampaan paikkaan sopivia varjopaikkoja.

Adventure Playground on hauska, sopivasti nuhjuinen ja lasten mielikuvitukselle tilaa jättävä puisto, jossa saa rypeä mudassa, leikkiä hiekassa, kiipeillä, seikkailla, juosta ja rakentaa jättipalikoilla. Vaihtovaatteet olivat tarpeen. 





Irvine Park Railroad oli todella suuri ja hauska puistoalue. Alueella on muun muassa sopivan pieni ja hyvin pidetty eläintarha, johon on edullinen sisäänpääsy. Eläintenhoitajat näyttivät lähietäisyydeltä myös käärmeen (Kingsnake) ja liskon, jonka etunimi oli Draco, lajin nimi jäi Harry Potter-fanien mielissä unholaan. Näitä eläimiä sai myös varovasti silittää, ja hyvin varovasti se tehtiinkin. Hauska kokemus niin lapsille kuin meille aikuisillekin. Eläintarhassa oli myös puumia, eli vuorileijonia. Alueella niitä esiintyy joskus vaellusreittienkin läheisyydessä. Haluan toki käydä täällä pienillä vaelluksilla ja retkillä kunhan sää hieman viileenee. Puumaa en kuitenkaan todellakaan haluaisi kohdata. Ilmeisesti kuitenkin metelin pitäminen auttaa, samoin kuin Suomessa karhujen kanssa. Meidän perheemme osalta tämä suojakeino on varmasti helposti saavutettavissa. 

Puistossa pystyy vuokraamaan erilaisia kulkuneuvoja, esimerkiksi polkuveneitä ja polkuvaunuja. Hauska kulkuväline oli myös pienoisrautatietä pitkin kulkeva juna, joka kulki lenkin puiston alueella ja pienessä villin lännen kylässä. Puistossa vaikutti toimivan myös ratsastustalli. Tekemistä siis riittää monellekin vierailukerralle.





Orange County Great Park on nimensä mukaisesti suuri. Alueella on urheilukenttiä, pyöräreittejä, karuselli ja kuumailmapallo, rakenteilla oleva leikkipuisto, puutarha- ja viljelyalue, taidenäyttelyitä ja sunnuntaisin Farmer´s Market. Lyhyellä vierailullamme tuntui, että puisto oli vielä kovin keskeneräinen. Selkeät ja viihtyisät kävelyreitit puuttuivat vielä osittain, kävelymatkoista tuli helposti myös pitkiä. Puistossa oli kuitenkin monia kivoja juttuja, joten eiköhän uusi vierailu kannata viimeistään uuden leikkikentän valmistuttua. Ja täytyyhän tuossa lentävässä appelsiinissa ehkä uskaltautua käymään. 





Tänään onnistuin näkemään läheltä ensimmäiset, vielä vihreät, OC:n appelsiinit puussa. Leikkipuistossa tapahtui tämäkin elämys.







 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muuttoilmoitus

Blogini on saanut uuden osoitteen, joka on nytkun.life  . Olen jo pitkään toivonut blogille parempaa ulkoasua, mutta Blogger ei oikein omill...