tiistai 3. syyskuuta 2019

Los Angeles yhdellä vilkaisulla.

Viikonloppuna meillä oli asiaa Los Angelesissa sijaitsevaan autovuokraamoon, josta heti saavuttuamme vuokrasimme nyt jo mukavan tutuksi tulleen Dodge mini vanin. Lopullinen leasing-automme antaa vielä odottaa itseään, joten meidän täytyi käydä jatkamassa vuokrasopimusta ja näin saamme jatkaa Dodgella huristelua vielä tovin. Ajattelin, että samalla käymme kätevästi kurkistamassa jotain L.A. nähtävyyksistä. Halusin käydä ainakin Griffith Parkissa, koska arvelin, että se sopisi hyvin lastenkin kanssa vierailuun. 

Kätevää ja liikkumista ei kuitenkaan taida saada samaan lauseeseen, kun kyseessä on Los Angeles. Navigaattorin mukaan olisimme päässeet Griffith Parkiin noin tunnissa Irvinesta. Kun olimme ajaneet Los Angelesin lentokentän tuntumaan, navigaattori näytti jälleen lähes tunnin matka-aikaa retkikohteeseemme. Päätimme kuitenkin lähteä rohkeasti ajamaan. 

Ajomatka olikin samalla nopea sight seeing. Näimme hetken aikaa kaukana siintävän HOLLYWOOD-kyltin, downtownin pilvenpiirtäjät lähietäisyydeltä, moottoriteitä, ruuhkia ja lopulta Griffith Parkin. 
Päädyimme jättämään observatoriovierailun toiseen kertaan ja suuntasimme Shane´s Inspiration leikkipuistoon. Kyseessä on esteettömäksi rakennettu leikkipuisto, joissa kiipeilyrakennelmin, keinuihin, vaijeriliukuihin ja karuselleihin pääsee myös esimerkiksi pyörätuolilla kulkevat lapset. Puisto oli kauniisti ja käytännöllisesti rakennettu. Ehdottomasti vierailun väärti, vaikka kovin monesti emme ole parin tunnin ajomatkoja yhtä leikkipuistovierailua varten tehneetkään. 
Tarkoitus oli myös ajaa maisemareittiä ja katsella L.A.:n maisemia kukkulan päältä. Erityisestä tällä reitillä minua kiehtoi Cathy´s Corner, jossa La La Landin ihanin tanssikohtaus on kuvattu. Olimmekin jo niin lähellä, kunnes erään mutkan takana meitä odotti Road Closed-puomi. Niinpä istuin ihanassa mekossani paluumatkan ruuhkassa. Olihan sekin La La Land kokemus. (Kyllä, olin niin turhamainen, että pukeuduin kivaa valokuvaa varten.) 

Lapset näkivät ensimmäisen kerran kunnon pilvenpiirtäjiä. Olimmehan toki katselleet valmistuvaa ja valmistunutta Rediä koti-ikkunasta useita kuukausia, mutta kyllähän suurkaupungin pilvenpiirtäjät ovat jotain ihan muuta. Muistan, kuinka New Yorkissa lapsena vieraillut ystäväni kertoi minulle niin korkeista taloista, että ne jatkuivat aina vain, kun ylös katsoi. Mietin, miten uskomatonta ja hienoa. Nyt takapenkin kanssa käyty keskustelu meni suurinpiirtein näin:
- Katsokaa miten upeita pilvenpiirtäjiä. Tässä on Downtown L.A. Eikö ole mahtavaa! Ette ole ennen nähneet näin korkeita pilvenpiirtäjiä.
- Joo. Ihan ok. 

Nämä meidän lapset rakastavat yli kaiken isovanhempien kesämökkejä. Kyllä se omena aina jonkin verran kauemmas puusta putoaa.

Jatkossa vierailuja täytyy kyllä suunnitella huolella ja ainakin perheen kanssa matkaan lähtiessä täytyy miettiä tarkoin, onko kohde koko porukalla menon arvoinen. Moottoritien ruuhkista ei pääse pois mahdollisten autoraivareiden, vessahädän tai muun ongelman yllättäessa. Ja ainakin täytyy huolehtia, että autossa on aina varalta vettä ja jotain pientä syömistä.  

Täällä oli eilen Labor Day. Kouluista ja töistä oli vapaata. Emme olleet ehtineet suunnitella mitään erityistä tekemistä pitkälle viikonlopulle, joten päädyimme viettämään vapaapäivää lähiympäristössä uima-altaalla parin muun suomalaisperheen kanssa. Meillä olikin oikein mukava vapaapäivä. Mies teki töitä, jotta voimme pitää vapaata koulukohtaisten lomapäivien aikaan, jolloin toivon mukaan joka paikassa ei ole niin ruuhkaista tai kallista. 








 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muuttoilmoitus

Blogini on saanut uuden osoitteen, joka on nytkun.life  . Olen jo pitkään toivonut blogille parempaa ulkoasua, mutta Blogger ei oikein omill...